4.3.Creences, mediacions i sacerdots

Els amerindis creuen en molts esperits. Relacionen la natura amb la divinitat. Són animistes: Creença segons la qual tot objecte o fenomen de la natura és posseït per un esperit. Creuen que la natura, els objectes, les plantes, els animals i les persones formen un tot.

També creuen en la vida després de la mort. Pensen que n’hi ha esperits que els fan estar sans i d’altres que els fan posar malalts. Tenien diverses cerimònies: la dansa del brau (perquè el búfal els donés força física i espiritual), la dansa del sol

Podien tenir com a protector i representació simbòlica un tòtem. Un tòtem és un animal o planta (rarament un objecte o un fenomen natural) amb el qual un grup humà o clan es relaciona amb els avantpassats.

Els seus sacerdots eren anomenats xaman. Aquest ha de reunir algunes qualitats i ha de passar per determinats rituals d’iniciació. Entre les seves funcions específiques hi ha la de guaridor de malalties, d’exorcista, d’oracle, de guia per a després de la mort i sobretot d’intermediari entre el pla d’existència terrenal i els de les regions celestials i infernals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s