1. Personatges del Nadal

El nen Jesús

El Nen Jesús transmet la inocència i la fragilitat d’un nen. Ens recorda que Déu ha volgut encarnar-se en la carn humana, en la petitesa de la societat, en la debilitat, en la humilitat de Jesús.

Perquè Déu es fa Nen per a rescatar als més petits: als que tenen fam de pa, als pobres d’esperit, als assedegats de justícia, als oblidats i marginats, als que necessiten amor i esperança.

El Nen Jesús es troba en una menjadora (pessebre). Els primers cristians recordarien immediatament l’últim sopar de Jesús. El pa és el seu cos, el vi la seva sang. El Nen en la menjadora ens recorda el mateix Jesús en l’eucaristia.

En la resurrecció de Crist s’entèn el sentit del Nadal: Déu es fa home perquè els homes es facin fills de Déu.

Maria, la Mare de Déu

També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d’inscriure’s juntament amb Maria, la seva esposa. Maria esperava un fill.
Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se.
Lc 2, 4-7

Nadal és la festa del Fill de Déu i de Maria, que es converteix en Mare de Déu. És també la festa dels fills de Déu, germans de Jesús i fills de Maria.

Maria és el model per als creients. La seva fe  i la seva disponibilitat la fan ser la primera cristiana i seguidora de Jesús.

La Mare de Déu, Maria, que conservava i meditava totes aquestes coses en els seu cor, ens diu que l’alegria encara és possible perquè ella segueix donant a llum al Nen per recordar-nos l’amor i la ternura del nostre Déu.

Sant Josep

Josep va ser

Els àngels

Els pastors

Els savis (mags d’orient)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s