1.Prehistòria i religió

A l’iniciar aquest tema se’ns plantegen tot un grapat de preguntes que mirarem que durant el seu desenvolupament puguem anar desvetllant. Quines foren les primeres creences dels homes de la prehistòria? Quan comencen a adorar les forces de la natura? En quin moment creuen en el més enllà? Quins homes inicien el culte als morts? Quines persones del clan  comencen a dirigir les cerimònies o actes cultuals del grup? Creien en la màgia de le seves pintures? Eren les venus representació del culte a la fertilitat i la fecundació?

Per començar hem pensat que us agradaria que pengéssim el vídeo que servirà d’introducció a la unitat de treball: La conquista de la Tierra. Un vídeo que fa un temps van passar per TVE1

Aquí teniu una presentació en powerpoint PREHISTÒRIA I LES SEVES IMATGES és una introducció al tres punts principals que treballarem en aquesta secció de prehistòria i religió: enterraments, pintures i venus.

Us passo un vídeo sobre la prehistòria a Catalunya. Dura uns 9 minuts

Si voleu veure tot el vídeo sencer  cliqueu el següent link: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=18126&p_ex=la%20prehistoria%20a%20Catalunya&p_amb=4022&p_num=3    dura 15 minuts.

Ara obre el document  FITXA_PREHISTORIA_I_RELIGIO_Catalunya  i completa les preguntes que se’t demanen.


Treballem un vídeo que ens explicarà l’evolució de l’època prehistòrica a la península Ibèrica. Però abans de començar amb la projecció, anoteu les següents preguntes a la vostra llibreta sota el títol Art i ritus funeraris en la Prehistòria.


Preguntes que heu de resoldre:

FITXA_VIDEO_PREHISTORIA_I_RELIGIO_Peninsula_Iberica

Com molt bé sabeu les pintures no foren l’única manifestació religiosa o experiència màgica que van deixar-nos els homo sapiens de la prehistòria….

Per si algun alumne/a vol saber-ne més sobre la prehistòria aquí teniu una presentació en SlidesShare. Poseu atenció en tot el que fa referència a art rupestre, les escultures i els enterraments.

arte-prehistoria-presentation

2 respostes a 1.Prehistòria i religió

  1. Molt bé, m ‘encanta aquest bloc blog, trobo que no hi ha suficient informació amb el llibre, trobo que aquest blog porta molta feina, per això poso un like.

Deixa un comentari