1. Religió Maia

Aquí teniu un vídeo que us ajudarà a situar el món i la cultura maia. Està dividit en un total de 6  fragments d’uns 9 minuts de duració.  Us penjo el primer i si esteu interessats només cal anar clikant el següent fins a arribar al final.

Aquí teniu la fitxa del vídeo “El món perdut dels maies” són preguntes referents als vídeos. Cada pregunta porta al final la referència del fragment de vídeo corresponent.

FITXA 1 VÍDEO “EL MÓN PERDUT DELS MAIES”

A continuació us he posat el power point   

 Recordeu que quan arriben els espanyols al Yucatan la civilització maia ja havia desaparegut. Només troben ciutats com Chichen Itzà, Mayapan o la mateixa Tayasal, amb població nahua-maia. Les ciutats del món clàssic maia com ara Copan, Palenque, Bonampak, Tikal o Kaminaljuyú havien desaparegut.

Els apartats que trobareu al power point seran els següents:

  • Els déus
  • El culte
  • Els sacerdots
  • Els llibres sagrats
  • Les creences
  • Els temples

FITXA 2 LA RELIGIÓ MAIA

A continuació teniu un vídeo de Discovery Channel sobre l’escriptura maia. Sabeu que tenien ideogrames o glifs. Mica en mica s’ha anat descobrint el seu significat. Us poso un dels capítols.

MITES MAIES

Tot seguit us poso un vídeo, també baixat de Youtube. Fa referència al mite de la creació maia segons el llibre dels maies quitxés anomenat Popul Vuh. Recordeu que els llibres sagrats més importants són: Popol Vuh i Chilam Balam. El vídeo està realitzat en dibuixos animats.  Prepareu-vos-el bé.

 Un cop vist el vídeo sobre el mite maia dels germans bessons cliqueu la fitxa 3 i feu les preguntes sobe els mite d’Hunahpú i Ixbalalanqué

FITXA 3 MITE DELS BESSONS

Deixa un comentari